Cîte granturi și credite a primit Moldova în decembrie

Cîte granturi și credite a primit Moldova în decembrie

În decembrie 2017, Moldova a primit granturi și împrumuturi în valoare de peste 70 de milioane de dolari SUA (în echivalent) de la diferite organizații financiare internaționale și parteneri de dezvoltare.

Datele au fost prezentate de către Banca Națională a Moldovei (BNM), care a menționat că Ministerul de Finanțe al țării, în ultima lună a anului 2017, a primit fonduri sub formă de granturi de 43,22 mil. USD de la Comisia Europeană (echivalentul a 36,35 mil. euro), relatează NOI.md.

În plus, Fondul Monetar Internațional, în cadrul mecanismului de finanţare extinsă a alocat Moldovei a treia tranșă în valoare de 14,86 mil. USD (echivalent cu 10,50 milioane de drepturi speciale de tragere – DST), inclusiv 6,09 mil. USD (echivalent cu 4,30 milioane DST) pentru susținerea bugetului de stat.

În același timp, în cadrul mecanismului extins de creditare, FMI a oferit țării noastre cea de-a treia tranșă de împrumut de 7,37 milioane de dolari (echivalentul a 5,2 milioane DST) pentru a susține bugetul de stat.

Ministerul Finanțelor a primit, de asemenea, de la donatori credite și granturi pentru proiecte de investiții în valoare de 4,15 mil USD. Ministerul a beneficiat, de asemenea, de mijloace de completare a bugetului de stat în valoare de 1,92 milioane de dolari de la Asociația Internațională pentru Dezvoltare.

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load