Cîte companii au devenit rezidente ale Moldova IT-Park

Cîte companii au devenit rezidente ale Moldova IT-Park

Pînă acum, 52 de companii au devenit rezidente ale Moldova IT-Park și peste 30 de companii așteaptă satisfacerea cererilor lor de intrarea în primul parc IT din Moldova.


Despre acest fapt, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a fost informat de către administratorul acestui parc, Serghei Voitovschi, în timpul vizitei ministrului la Centrul de Excelență în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor din Republica Moldova „Tekwill”, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.


„Există cerere în sectorul tehnologiilor informaționale, iar noi trebuie să venim cu oferta, să facem tot posibilul pentru ca acest domeniu să devină unul competitiv, pentru a facilita, în primul rînd, accesul la investiții”, a afirmat Chiril Gaburici.


În cadrul vizitei, au fost abordate subiecte ce țin de crearea și dezvoltarea parcurilor IT, acțiunile de promovare care trebuie întreprinse pentru ridicarea competitivității, astfel încît Republica Moldova să devină atractivă pentru investitori.


Gaburici a menționat că domeniul IT este unul prioritar pentru Ministerul Economiei și Infrastructurii, iar Strategia de sporire a competitivității IT (2.0), la care se lucrează, va oferi soluții pentru crearea unei industrii IT mai dinamice și mai competitive, va contribui la dezvoltarea unui mediu favorabil startupurilor, precum și la modernizarea economiei naționale prin digitizarea afacerilor în diverse sectoare. 


Administratorul Moldova IT Park a subliniat că cererea crește de la o zi la alta și tot mai multe companii își manifestă interesul de a adera la parcul IT. Potrivit lui Sergiu Voitovschi, 52 de companii au aderat deja la Moldova IT Park, iar alte peste 30 așteaptă să le fie semnate cererile.


Participanții la întrevedere au mai discutat despre crearea unei rețele naționale de centre de excelență în domeniul TIC, care va contribui la transformarea țării noastre într-un hub regional și va spori calitatea educației IT. Drept exemplu în acest sens a fost dat Centrul TIC „Tekwill”, inaugurat pe 15 martie 2017.


„Tekwill” a fost edificat în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor (ATIC), cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida). Spaţiul are o suprafață de 3.400 m2  și este pus la dispoziţie de Universitatea Tehnică a Moldovei, ca parte a angajamentului Guvernului față de acest proiect.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load