Cîte case de schimb valutar au fost amendate de BNM?

Cîte case de schimb valutar au fost amendate de BNM?

Banca Națională a Moldovei, în 2018, a sancţionat 10 case de schimb valutar pentru diferite încălcări și a emis avertismente faţă de 42 CSV, transmite Noi.md.


Potrivit datelor furnizate de BNM, anul trecut BNM a suspendat temporar activitățile a patru case de schimb valutar, aplicînd amenzi unui număr de şase CSV-uri.


Astfel, prin decizia Comitetului Executiv al BNM, anul trecut, pentru diferite perioade a fost stopată activitatea caselor de schimb valutar Melisenta și Globus-Schimb (ambele din Chișinău), Exchange Solutions (Orhei) și Larixim (Căuşeni).


În plus, au fost amendate SCV Geltus (Căuşeni), Nord Dav (Edineț), Dinamit Schimb, Dolumax & Co, Malticor, Dalomiții / Hotel BERD'S (toți din Chișinău). BNM nu oferă detalii cu privire la mărimea amenzilor aplicate.


În 2018, BNM a emis și avertismente către 42 CSV, inclusiv 17 CSV din Chișinău, 8 din Orhei, 7 din Comrat, 2 din Edineţ, 2 din Soroca, 2 din Ștefan Vodă, 2 din Căuşeni, 1 din municipiul Bălți, 1 - din Criuleni.


În 2017, Banca Națională a Moldovei a revocat licențele de la 9 case de schimb valutar din ţară, iar activitățile a 21 CSV au fost suspendate pentru perioade diferite de timp. 18 CSV au fost amendate, mai mult de 70 de CSV s-au ales cu avertizări.


Potrivit BNM, începînd cu data de 1 februarie, curent, în Moldova au fost înregistrate 371 de case de schimb valutar.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load