TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cît plătește Primăria Ialoveni pentru troleibuzele care circulă spre Chișinău

Cît plătește Primăria Ialoveni pentru troleibuzele care circulă spre Chișinău

Primăria Ialoveni achită lunar Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) peste 50.000 de lei pentru troleibuze. Asta pe lîngă banii pe care regia îi obține din vînzarea biletelor.

Pentru acoperirea serviciilor de transport cu troleibuzul, din bugetul Primăriei Ialoveni s-au alocat 300.000 de lei. Banii au fost luați din bugetul pentru dezvoltarea drumurilor. Potrivit consilierului orășenesc Chiril Bînzari, alți 200.000 de lei vor fi oferiți din bugetul raional.


Contactat de Agora, șeful RTEC, Dorin Ciornîi, a menționat că acești bani vin să acopere diferența dintre taxa pentru o călătorie și costul real al acesteia.

„Regia Transport Electric este o întreprindere municipală. În raza teritoriului municipalității, Primăria Chișinău are semnat contract de prestări servicii cu RTEC. În baza acestui contract, Primăria alocă lunar bani întreprinderii sub formă de subsidii, adică acoperă diferența dintre taxa unei călătorii pe care o achită fiecare pasager și costul real care îl suportă întreprinderea. În municipiul Chișinău acesta constituie 3 lei și 60 de bani. Pentru ruta care circulă spre Ialoveni s-a stabilit un cost de 20 de lei și 90 de bani pentru un kilometru parcurs”, a declarat Ciornîi.

De menționat că taxa pentru o călătorie cu troleibuzul în Chișinău este de 2 lei. Călătorii din Ialoveni achită 4 lei pentru o ajunge de la Ialoveni la Chișinău (sau invers) și 2 lei în cazul în care călătoresc doar în raza unuia dintre cele două orașe.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load