COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cît gaz rusesc a primit Moldova în prima jumătate a anului?

Cît gaz rusesc a primit Moldova în prima jumătate a anului?

În prima jumătate a anului 2019, Moldova a primit 1 mlrd. 515,3 mln. de metri cubi de gaze naturale din Rusia, sau cu 1,6% mai puțin comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018.

Datele au fost oferite de compania Ukrtransgaz, care asigură tranzitul prin Ucraina a „combustibilului albastru" rusesc spre Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, transmite Noi.md.

În același timp, se menţionează că în luna iunie, curent, Moldova a primit, pe calea tranzitului prin Ucraina, 158 de mln. de metri cubi de „combustibil albastru” rusesc, sau cu 5,5% mai mult decît în aceeași perioadă a anului precedent.


Potrivit unor informaţii anterioare avînd la bază datele Ukrtransgaz, livrarea de gaze naturale rusești în Moldova (inclusiv Transnistria), în anul 2018, a constituit 2 mlrd. 939,8 mln. de metri cubi, fiind în creştere cu 8,6% față de anul precedent.

Compania Ukrtransgaz, care deține 100% din acțiunile NAK Naftogaz Ukrainy, operează sistemul de gazoducte magistrale și 12 unităţi de stocare a gazelor subterane din țară.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load