Cine este Serghei Puşcuţa, noul ministru al Finanţelor

Cine este Serghei Puşcuţa, noul ministru al Finanţelor

Noul ministru al Finanţelor din Guvernul Chicu, Serghei Puşcuţa, are 47 de ani şi a fost numit şef al Serviciului Fiscal de Stat în anul 2016.


Serghei Puşcuţa s-a născut în oraşul Lipcani, raionul Briceni. Înainte de a ajunge şef al Serviciului Fiscal de Stat, a fost director al unei companii specializate în producerea lactatelor. În perioada 2010-2012 a fost președinte al Uniunii Asiguratorilor din Moldova, potrivit sputnik.md


A fost şi expert în cadrul Proiectului Băncii Mondiale pentru ameliorarea competitivității, iar în perioada 2008-2009 a fost consilier în probleme financiare al președintelui de atunci, Vladimir Voronin.


În 2008 a foist director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției. 


În perioada 2005-2008 a fost şef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, iar în 1999-2000 a fost consilier în probleme economice al preşedintelui de atunci Petru Lucinschi.


A absolvit Facultatea management a Academiei de Studii Economice din Moldova şi Facultatea Relaţii Internaţionale a Academiei de Administrare Publică de pe lîngă Guvernul Republicii Moldova. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load