Cine este noul șef al biroului BERD în Moldova

Cine este noul șef al biroului BERD în Moldova

În funcția de șef al Biroului al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în Moldova a fost numită Angela Sax, care a condus biroul BERD din Armenia.


Angela Sax va prelua noul său post în aprilie 2018. Ea a fost prezentată astăzi autorităților de către președintele BERD, Suma Chakrabarti, în timpul vizitei sale la Chișinău.


Angela Sax este bancher senior și s-a alăturat biroului BERD din Armenia în mai 2006, unde a lucrat la mai multe proiecte de infrastructură municipală, imobile, producere, agricultură și alte industrii. Unul dintre proiectele de succes pe care le-a administrat ea a fost investiția BERD în modernizarea metroului din Erevan. Cea mai recenta funcție a sa a fost de șef interimar al biroului BERD în Armenia.


„Sînt recunoscătoare și încîntată să preiau acest nou rol la BERD, a spus Angela Sax. Republica Moldova este o țară fascinantă, iar eu văd rolul meu în a încuraja talentul și a dezvolta potențialul local. Bazîndu-ne pe realizările predecesorului meu, Dimitri Gvindadze, vom continua să susținem Moldova prin intermediul investițiilor și politicilor pentru a ne asigura că finanțarea pe care o putem oferi este utilizată în cel mai eficient mod.”


Angela Sax a absolvit Universitatea de Limbi Străine din Erevan și deține o diplomă de afaceri MBA de la Nottingham University Business School. Este participantă la programul Senior Executive Fellows din 2004 la Universitatea Harvard KSG. Înainte de a se alătura BERD, a activat la Agenția pentru Dezvoltarea Turismului din Armenia și la compania americană pentru dezvoltarea sectorului privat Sibley International Corporation.


În Moldova, Sax îl va înlocui pe Dimitri Gvindadze, care a preluat poziția de șef al biroului BERD din Armenia. Pe parcursul mandatului său în Moldova, Banca a înregistrat o creștere record a finanțării: 130 de milioane de euro doar în ultimul an.


De asemenea, BERD a reușit să înregistreze un progres în sectorul bancar în ianuarie 2018, cînd Banca Transilvania a devenit acționar la Victoriabank, aceasta fiind prima investiție în sectorul bancar din Moldova în ultimii zece ani, introducînd standarde internaționale de transparență și cele mai bune practici în a treia bancă din țară după mărime.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load