COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd vinăriile moldovenești își vor deschide porțile pentru oaspeți

Cînd vinăriile moldovenești își vor deschide porțile pentru oaspeți

Vinăriile moldovenești își vor deschide porțile pentru oaspeți pe 15 iunie, dar cu respectarea unor cerințe.

Ei vor trebuit să respecte măsurile de siguranță pentru turiști și angajați. Avînd în vedere condițiile de muncă în timpul pandemiei, Biroul Național al Viei și Vinului a elaborat un ghid practic cu privire la ceea ce trebuie de făcut în mod specific.

După cum a anunțat logos.press.md, în special, vizitatorii vinăriilor vor fi "întîmpinați" la intrarea în întreprinderi de dozatoare cu dezinfectanți pentru mîini pe bază de alcool de 70% și instrucțiuni privind necesitatea spălării corecte a mîinilor. Precum și de personalul cu termometre pentru a măsura temperatura vizitatorilor. Personalul vinăriilor este obligat să respecte distanța față de oaspeți de cel puțin un metru. În încăperile unde vor fi primiți vizitatorii, la fiecare două-patru ore vo trebui prelucrate suprafețele cu substanțe dezinfectante. Iar vinăria va trebui să asigure o rezervă de dezinfectanți pentru cinci zile.


Paharele pentru degustare vor fi spălate mai bine cu apă fierbinte, a cărei temperatură va fi de cel puțin 60°C, cu detergent. Se recomandă desfășurarea degustărilor în aer liber și pe terase. În același timp, mîncarea poate fi servită numai în spații special amenajate, cu condițiile respectării igienii mîinilor. Vizitatorii trebuie să primească șervețele dezinfectante, astfel încît să poată șterge suprafețele înainte de a le utiliza (mînere, pahare, prune, tacîmuri etc.). După fiecare oaspete și/sau grup de oaspeți, va trebui de făcut curățenie și dezinfectare.

Terenurile de joacă din vinării vor fi închise, iar copiilor nu li se vor da foi de hîrtie pentru desen. Dacă ați cumpărat la vinărie cîteva sticle de vin, să nu vă mirați dacă vi se va oferi să vă auto-deserviți și să folosiți geanta personală. Și dacă ați decis să cumpărați o cutie de vin și veți ruga un angajat al magazinului să vă ajută să-o aduceți la mașină, acesta a fost instruit să nu atingă masina dvs. Vinificatorii pot fi compătimiți, deoarece acum au mai multă de muncă și mai multe griji.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load