COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd va fi finalizată reparația drumului național R1: Chișinău-Ungheni-Sculeni

Cînd va fi finalizată reparația drumului național R1: Chișinău-Ungheni-Sculeni

Lucrările de reparație a drumului național R1: Chișinău-Ungheni-Sculeni sînt în plină desfășurare, la moment drumul este gata în proporție de peste 60%.

Anunţul a fost făcut de ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, care a reiterat că pentru reparația drumului național R1 au fost încheiate 5 contracte, dintre care 2 cu o companie din Azerbaidjan, - contracte cu o companie din Cehia și un contract cu o companie din Republica Moldova. Valoarea totală a proiectului constituie de 80 mln. de euro, transmite Noi.md.

„Nu mai putem tolera restanțele, cetățenii așteaptă de ani buni ca acest tronson să fie reparat. Pentru noi, scopul nu este să reziliem contractul sau să beneficiem de penalități, dar ne dorim să dăm în exploatare cît mai repede acest drum. La moment, se efectuează lucrări de reparație pe 4 porțiuni de circa 90 km dintre care peste 60% din lucrări au fost deja executate. A cincea porțiune, drumul de ocolire Ungheni, a fost deja dat în exploatare”, a declarat ministrul.


În prezent, compania de construcții plătește penalizări pentru fiecare zi de întîrziere: „Deși aceste companii sînt penalizate, noi continuăm să lucrăm cu ele, pentru că în caz contrar ar dura mai mult procesul de reabilitare”, a precizat Chiril Gaburici. Reprezentanții companiilor dau asigurări că traseul va fi gata pînă în luna noiembrie 2019.

Contractele de reabilitare a porțiunilor drumului național R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni, semnate cu companiile Euro-Asian Construction Corporation Evrascon JSC din Azerbaidjan și OHL ZS din Cehia au fost pornite în martie 2014, pe o lungime de 83,82 km şi sînt finanțate de Banca Europeană de Investiții. Porțiunile de drum renovate urmau să fie finalizate în luna iulie 2016. Companiile au acum un nou termen la dispoziție pentru a da drumul în exploatare – sfîrşitul anului 2019.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load