Cînd va fi elaborată Strategia națională de dezvoltare „Moldova 2030”

Cînd va fi elaborată Strategia națională de dezvoltare „Moldova 2030”

Strategia națională de dezvoltare „Moldova 2030” trebuie elaborată înainte de 31 martie 2018, iar pînă la data de 30 aprilie a acestui an ea trebuie prezentată Guvernului spre aprobare.


Acest fapt este prevăzut de o dispoziție corespunzătoare semnată de către prim-ministrul Pavel Filip, care a inițiat procesul de elaborare a documentului menționat în scopul de a optimiza și pune în aplicare un sistem riguros, cuprinzător și coerent de planificare strategică, precum și de corelare a acestora cu resursele financiare, transmite Noi.md.


Se menționează că Strategia națională de dezvoltare „Moldova 2030“ se va concentra pe îmbunătățirea calității vieții persoanelor în ceea ce privește obiectivele prioritare ale agendei de dezvoltare durabilă pentru perioada de pînă în 2030 și prevederile Acordului de asociere RM-UE.


Pentru a asigura transparența procesului de elaborare a Strategiei, bazate pe participare, ministerele de resort au dispus crearea, prin ordinul ministrului, a unui grup de lucru pentru fiecare dintre cele zece obiective pe termen lung ale Strategiei, în conformitate cu domeniile de responsabilitate: zona economică; infrastructura, dezvoltarea regională și dezvoltarea rurală; piața muncii; domeniul educației; domeniul sănătății publice; protecția socială; domeniul muncii; domeniul justiției și al administrației de stat; al ordinii publice; domeniul protecției mediului.


Fiecare grup va fi condus, ținînd cont de domeniul de responsabilitate, de către secretarul general de stat al ministerului sau secretarul de stat al ministerului. În grupurile de lucru vor intra și șefii unităților structurale corespunzătoare pentru elaborarea politicilor în cadrul ministerului responsabil; reprezentanți ai altor ministere și organisme administrative centrale care reprezintă domeniile de politică respective pentru zona de activitate a grupului de lucru; reprezentanți ai administrației publice locale, ai partenerilor de dezvoltare, ai Cancelariei de Stat și alții.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load