TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cînd Moldova va putea primi gaze prin culoarul transbalcanic

Cînd Moldova va putea primi gaze prin culoarul transbalcanic

SA „Moldovagaz” anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că a reușit să realizeze prima sursă alternativă de aprovizionare cu gaze naturale a tuturor consumatorilor R. Moldova, avînd în vedere incertitudinea tranzitului gazelor naturale prin rețeaua de transport gaze a Ucrainei.


SA „Moldovagaz”, SRL „Moldovatransgaz” și SRL „Tiraspoltransgaz” au efectuat lucrările de reconstrucție a conductei magistrale ȘDKRI pentru asigurarea condițiilor de recepționare a gazelor naturale în regim revers prin stația de măsurare gaze SMG Căușeni, transmite NOI.md cu referire la zdg.md.


„Reversul gazelor naturale prin culoarul transbalcanic este la ultima etapă de executare. Actualmente, sînt concentrate toate resurse umane calificate necesare, mașini, mecanisme și utilaje care permit finalizarea lucrărilor respective la 20 decembrie 2019”, este menționat în comunicatul emis joi, 12 decembrie.


Compania precizează că R. Moldova este gata ca, de la 1 ianuarie 2020, să primească gaze în regim revers prin coridorul transbalcanic.


„Costurile lucrărilor efectuate la SMG Căușeni nu vor influența creșterea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali”, notează „Moldovagaz”.


Culoarul transbalcanic va fi deschis pentru R. Moldova din 1 ianuarie 2020.


Contractul de tranzit al gazelor naturale semnat între Ucraina și Federația Rusă expiră la 31 decembrie 2019, iar cele două țări nu pot ajunge la o înțelegere privind reînnoirea acestuia.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load