COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd își va reveni economia Moldovei după criza provocată de COVID-19

Cînd își va reveni economia Moldovei după criza provocată de COVID-19

Economia Moldovei se va restabili complet abia peste doi-trei ani în urma pagubelor, provocate de pandemia de COVID-19. Sunt estimările Ministerului Finanţelor, anunţate în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV de secretatul de stat Gabriela Cuneva.

"Cred că pentru restabilirea economiei într-un tempou obişnuit vor fi necesari doi-trei ani. Este vorba despre o restabilire completă. Va avea loc o îmbunătăţire treptată, dacă nu vor avea loc alte evenimente, care ar putea afecta aceste procese", a spus secretatul de stat Gabriela Cuneva.

Gabriela Cuneva spune că, deocamdată, nu sunt estimări privind numărul companiilor care, din cauza crizei, îşi vor sista definitiv activitatea.

Anterior, şeful statului Igor Dodon s-a referit la anumite calcule, potrivit cărora, pandemia de COVID-19 va provoca o gaură de 300 de milioane de euro în bugetul Moldovei.


Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii "Preşedintele Răspunde". Potrivit lui Dodon, pentru a acoperi aceste pierderi financiare, ţara va împrumuta bani de la partenerii străini.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load