Cînd în Moldova va apărea funcția de Ombudsman al antreprenorilor

Cînd în Moldova va apărea funcția de Ombudsman al antreprenorilor

Astăzi în administrația Președintelui Moldovei au avut loc consultările cu reprezentanții asociațiilor de business și mediului de afaceri pe subiectul instituirii în Republica Moldova a funcției de Ombudsman (avocat) al antreprenorilor, relatează Noi.md. 


În cadrul discuțiilor a fost prezentată viziunea instituției prezidențiale asupra statutului Avocatului antreprenorilor, sarcinile și atribuțiile aferente acestei funcții, criteriile de selectare a candidaților, precum și alte aspecte conceptuale pe acest subiect. 


O atenție sporită a fost atribuită procedurii/mecanismului de selecție și numire în funcția respectivă. În cadrul discuțiilor s-a convenit și asupra pașilor următori în procesul de promovare a acestei inițiative. 


Proiectul de lege va fi elaborat de instituția prezidențială în strînsă colaborare cu participanții la reuniunea de astăzi, astfel ca la începutul lunii septembrie să fie înaintat spre consultări largi cu toate părțile interesate. În urma definitivării proiectului, inițiativa legislativă respectivă va fi înaintată de către Președintele țării spre aprobare Parlamentului, pe parcursul sesiunii toamnă-iarnă 2019.


Propunerea privind introducerea funcției de Ombudsman (avocat) al antreprenorilor a fost lansată anterior în cadrul unei întrevederi a Președintelui Moldovei, Igor Dodon, cu șefii asociațiilor de business din țară. Se prevede că introducerea funcției de Ombudsman al antreprenorilor, avocat, menit să protejeze drepturile cercurilor de afaceri va contribui la facilitarea comunicării între agenții economici și structurile de stat. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load