TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chișinău, desemnat orașul anului pentru dezvoltarea sectorului IT

Chișinău, desemnat orașul anului pentru dezvoltarea sectorului IT

Chișinăul a fost desemnat drept orașul anului din Europa de Sud-Est pentru susținerea și dezvoltarea sectorului IT, inclusiv a serviciilor de outsourcing (externalizare), scrie Noi.md.

Capitala țării noastră a cîștigat premiul „Emerging city of the year in SEE”, devansînd orașe precum Tbilisi și Sofia, în cadrul uneia dintre cele mai importante conferințe din domeniul Business Process Outsourcing & Shared Service Center – „CEE Business Services Summit and Awards 2020”, desfășurată în Varșovia, Polonia.


Distincția a fost acordată capitalei Moldovei de către un juriu compus din aproximativ 30 de reprezentanți ai celor mai mari companii globale din domeniului BPO&SSC. Premiul este un pas important pentru țara noastră și constituie începutul unei noi etape pentru dezvoltarea economică a țării și atragerea de noi investiții.

La eveniment țara noastră a fost reprezentantă de: Agenția de Investiții din Moldova, care promovează potențialul investițional al țării și facilitează parteneriatele între agenții economici din Moldova și cei din străinătate, susține industriile de nișă cu potențial de export; Moldova IT Park; Invest Găgăuzia; Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Pe parcursul summit-ului Agenția de Investiții a venit cu îndemnul „GrowinMoldova – your nearshoring destination”, prezentînd climatul de afaceri al țării noastre, avantajele sale regionale, dar și oportunitățile investiționale din sectorul serviciilor de BPO (Business Process Outsourcing) și SSC (Shared Service Center), care presupune externalizarea anumitor activități și prestarea acestora de către părți terțe.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load