China este interesată în importul vinurilor și produselor agroalimentare din Republica Moldova

China este interesată în importul vinurilor și produselor agroalimentare din Republica Moldova

China este interesată în importul vinurilor și produselor agroalimentare din Moldova și își dorește realizarea proiectelor comune în domeniul producerii, în cel social, economic, educație și de infrastructură.


Despre aceasta a declarat Președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu, la întrevederea cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în cadrul căreia părțile au discutat despre consolidarea și dezvoltarea cooperării interparlamentare între Republica Moldova și Republica Populară Chineză.


În cadrul discuției, Zinaida Greceanîi a declarat că pe parcursul celor 27 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu China, în plan bilateral au fost dezvoltate raporturi bune dintre țările noastre. ”Dorim să stabilim o relație de cooperare strategică cu Republica Populară Chineză şi să avansăm interacțiunea noastră la un nivel calitativ nou”, a menționat speakerul.


În context, Președintele Parlamentului Republicii Moldova a ținut să sublinieze interesul țării noastre pentru dezvoltarea unor raporturi bune de cooperare cu toate statele în baza intereselor reciproce, promovînd o politică externă echilibrată.


Totodată, Președintele Parlamentului a reiterat invitația către autoritățile și investitorii chinezi să inaugureze un parc industrial în Republica Moldova, să se implice în dezvoltarea relațiilor comerciale, atragerea potențialilor investitori și promovarea exporturilor. 


Speakerul a mulțumit pentru invitația de a participa la Forumul Economic Euro-Asiatic și pentru posibilitatea de a ține un discurs la această platformă oficială de cooperare în cadrul inițiativei ”Centura și Drumul”, pentru promovarea și cooperarea economică regională și internațională. Totodată,


Președintele Parlamentului a adus mulțumiri pentru deschiderea și funcționarea celor două Case de comerț China – Republica Moldova. 


Președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu a apreciat relațiile bilaterale și a declarat că dinamica acestora este în creștere. Potrivit oficialului, China este interesată în importul vinurilor și produselor agroalimentare din Republica Moldova, precum și își dorește realizarea proiectelor comune în domeniul producerii, în cel social, economic, educație și de infrastructură.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load