TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

China este cointeresată de implementarea proiectelor de infrastructură în Moldova

China este cointeresată de implementarea proiectelor de infrastructură în Moldova

China este cointeresată de implementarea proiectelor de infrastructură în Moldova. Despre acesta a declarat Excelența Sa Ambasadorul Republicii Populare Chineze în țara noastră, Zhang Yinghong în cadrul întrevederii cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, transmite Noi.md.


În debutul ședinței, diplomatul chinez a transmis un mesaj de felicitare din partea prim-ministrului Chinei, adresat premierului Ion Chicu, cu ocazia preluării șefiei Guvernului. În scrisoare, premierul Chinei anunță despre intenția de a lărgi cooperarea cu țara noastră în mai multe domenii de interes comun.


Prim-ministrul Chicu a mulțumit pentru felicitare și a apreciat înalt asistența tehnică oferită de Guvernul chinez Republicii Moldova, inclusiv pentru ajutorul nerambursabil. În context, Ion Chicu a menționat: „E timpul să trecem la acțiuni concrete. Vom continua reforma în justiție, astfel încît să oferim investitorilor un cadru predictibil de activitate”.


La rîndul său, ambasadorul Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong, a vorbit despre domeniile de interes investițional în Moldova, menționînd proiectele de infrastructură, dar și cele sociale. Premierul Chicu a confirmat interesul Republicii Moldova față de piața Chinei și a subliniat că aceasta poate stimula esențial producătorii din țara noastră.


În continuare, părțile au exprimat intenția de a identifica modele de stimulare a turismului și schimburilor culturale. Ambii oficiali au remarcat caracterul prietenos al relațiilor moldo-chineze și au exprimat deschiderea pentru intensificarea colaborării în aceeași manieră.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load