COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chicu spune cînd ar putea fi reluată activitatea economică

Chicu spune cînd ar putea fi reluată activitatea economică

„R.Moldova este un stat cu capacități financiare limitate” așa că guvernul nu va putea „da bani” sectoarelor din economie cele mai afectate de pandemia de coronavirus, care a făcut necesară o înghețare a activității normale.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, premierul Ion Chicu a apreciat că statul a pierdut deja 40% din venituri, prin faptul că nu a mai strîns bani din taxe și impozite. În economie, guvernul are trei priorități pe perioada pandemiei, dar și după aceea: să asigure un venit minim pe lună tuturor cetățenilor; să păstreze funcțional sistemului bugetar si pe cel bancar; și să „mențină economia”.

UE si Banca European de Investitii vor deschide linii de creditare, mai ales pentru IMM-uri iar statul va fi dispus să ofere garanții pentru credite. La nevoie statul va achita și dobînzile, a declarat premierul, dar nu va oferi sprijin financiar direct, nerambursabil.


Ion Chicu a mai asigurat că salariile si pensiile vor fi acoperite.

Dacă se mențin actualele reguli stricte, premierul și-a exprimat speranța că după 28 aprilie, după Paștele Blajinilor, se va putea relua, controlat, activitatea economică.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load