TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chicu, despre datoria față de Gazprom: Sînt departe de gîndul că Moldova va trebui să o plătească

Chicu, despre datoria față de Gazprom: Sînt departe de gîndul că Moldova va trebui să o plătească

Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat, după ședința Guvernului, că va discuta, în cadrul vizitei la Moscova, inclusiv despre datoria pe care o anunță Gazprom față de Moldovagaz, în sumă de 329 milioane de dolari.


Șeful Executivului a mai adăugat, însă, că aceasta este prioritatea Ministerului Justiției, care are responsabilitatea de a apăra interesele Republicii Moldova pe plan internațional.


O instanță de arbitraj de la Moscova a acceptat solicitarea făcută de Gazprom privind recuperarea unei datorii din partea Moldovagaz, de 329 milioane de dolari. În acest context, premierul nou ales a declarat că va discuta subiectul cu oficialii de la Gazprom, mîine, în cadrul vizitei sale în capitala Federației Ruse.


„Pe agendă sînt mai multe subiecte de discutat, inclusiv deblocarea exporturilor, transporturilor, extinderea listei de produse acceptate pentru import de către Federația Rusă, fără taxe vamale și multe alte subiecte. Voi avea o întrevedere și la Gazprom, cu privire la asigurarea cu gaze a Republicii Moldova, vom discuta și alte subiecte”, a subliniat Ion Chicu.


Potrivit șefului Cabinetului de Miniștri, litigiul cu Gazprom nu este singurul pentru țara noastră. „Din păcate, cu așa cazuri avem o listă întreaga la Ministerul Justiției, multe țin și de Moldovagaz și alte litigii. Rămîne ca instituțiile statului, Ministerul Justiției, în cazul de față și Moldovagaz să acționeze conform legislației și dreptului internațional, să apere interesele Republicii Moldova. Eu bineînțeles o să discut despre acest subiect, dar în linii mari, tema este în responsabilitatea instituțiilor statului abilitate cu dreptul de a apăra interesele RM pe plan internațional”, a precizat Chicu.


Totuși, prim-ministrul este sigur că Moldova nu va fi nevoită să plătească datoria calculată de Gazprom: „Sînt departe de gîndul că în urma acestui litigiu trebuie să achităm, nu este o decizie definitivă, fără drept de apărare”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load