COVID-19 în MOLDOVA

Chicu: Consumul intern de cereale este asigurat de producția locală

Chicu: Consumul intern de cereale este asigurat de producția locală

La moment, nu este problemă de lipsă de grîu pentru alimentarea țării, spune premierul În pofida secetei din acest an, roada de cereale va acoperi integral consumul intern.

Premierul Ion Chicu a declarat că volumul de grîu recoltat în acest an oferă și potențial pentru export. ”S-a recoltat peste 600-630 de mii de tone de grîu. Consumul local anual este în jur de 300 de mii de tone.

Vedem că este și potențial de export de 300 de mii de tone. La moment, nu este problemă de lipsă de grîu pentru alimentarea țării. Avem și oferte pe piața din Ucraina la cele comparabile cu care le avem noi”, a spus Chicu după ședința de la Președinție. Potrivit datelor preliminare, în acest an se vor strînge în jur de 800 de mii de tone de porumb.


Consumul anual intern este de 700 de mii de tone. De asemenea, s-a colectat 400 de mii de tone de floarea soarelui, iar datele nu sînt finale. ”Roada care a fost afectată în acest an foarte mult de secetă permite ca consumul intern să fie satisfăcut”, a declarat premierul.

AIPA continuă să recepționeze solicitările de suport pentru compensațiile acordate la culturile cerealiere din prima grupă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load