TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chicu cere condiții confortabile pentru afacerile orientate spre export

Chicu cere condiții confortabile pentru afacerile orientate spre export

Premierul Ion Chicu califică procedurile actuale de expediere a coletelor drept dificile, care pot compromite intenția de dezvoltare a afacerilor în Republica Moldova.

În cadrul unei ședințe referitoare la facilitarea activităților de export și dezvoltarea comerțului on-line, prim-ministrul a solicitat responsabililor să comunice intens cu producătorii autohtoni și împreună să elaboreze un scenariu maximal confortabil pentru afacerile orientate spre export, transmite NOI.md cu referire la IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, responsabilul de la Serviciul Vamal a spus la ședință că în 2019 a fost lansată o procedură simplificată pentru operațiunile de export. Aceasta oferă posibilitatea producătorilor de a depune o cerere la postul vamal apropiat pentru a obține dreptul de livrare a mărfurilor în valoare de o mie de euro per factură. A fost menționat faptul că în prezent se lucrează asupra îmbunătățirii sistemului informațional vamal, ASYCUDA World, care are menirea să simplifice esențial exportul de mărfuri.

Participanții la ședință au informat premierul despre traseul parcurs de producătorii autohtoni în procesul de realizare a exportului produselor pînă la destinatarul final, au descris neajunsurile existente în activitățile de curierat, dificultățile întîlnite în realizarea procedurilor vamale și problema achitărilor online.

La ședință au participat responsabili de la Ministerul Economiei și InfrastructuriiI, Poșta Moldovei, Serviciul Vamal, Banca Națională, ODIMM, precum și producătorii autohtoni de textile „Hermina” și „Bombonici”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load