COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cetăţenia Moldovei se va oferi pentru cumpărarea bunurilor imobile în valoare de 250 de mii de euro?

Cetăţenia Moldovei se va oferi pentru cumpărarea bunurilor imobile în valoare de 250 de mii de euro?

Moldova îşi va oferi cetăţenia pentru achiziționarea de bunuri imobile în valoare de 250 de mii de euro. Programul prevede achiziționarea de obiecte de construcție finalizate.

Potrivit RBC, o declaraţie în acest sens a fost făcută de directorul adjunct al Agenției de Servicii Publice din Moldova, Iulia Petuhova, pentru portalul internațional Invest Migration Insider, notează Noi.md.

Programul de cetățenie pentru investiții în Moldova a început să funcționeze în toamna anului 2018. Pînă în prezent, cetățenia putea fi obținută în schimbul unei contribuții nerambursabile la fondul de stat.


„În a doua jumătate a acestui an, vom lansa cea de-a doua variantă de obținere a cetățeniei investiționale a Moldovei – prin investiții imobiliare", a spus Iulia Petuhova.

În cadrul programului „Cetăţenie pentru investiţii”, toate contractele de vînzare vor fi supuse unei evaluări independente. În conformitate cu regulile stabilite, se interzice împărţirea valorii investițiilor între obiecte. Aceasta înseamnă că costul unei proprietăți trebuie să fie de cel puțin 250 de mii de euro. Se admite achiziţionarea tuturor tipurilor şi formatelor de bunuri imobiliare din toată țara, au menţionat sursele din Agenția Serviciilor Publice din Moldova.

Termenul de procesare a unei cereri de achiziție imobiliară este de 90 de zile. În prezent, sînt procesate aproximativ 30 de cereri, aflate la etapa finală. Alte 50 de cereri au fost primite de către agenție prin intermediul companiilor specializate. Au fost recepţionate cereri depuse din Asia, Australia, Europa și SUA, a precizat Petuhova.

Programele de obținere a permisului de ședere și a cetățeniei în schimbul investițiilor sînt valabile în multe țări europene: în Grecia și Letonia pentru a obține cetățenia locală, trebuie să investiți în sectorul imobiliar 250 de mii de euro, în Cipru – 300 de mii de euro fără TVA, în Portugalia – 350 de mii de euro și Spania – 500 de mii de euro.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load