Ce se va întîmpla cu privatizările publice efectuate începînd cu anul 2013

Ce se va întîmpla cu privatizările publice efectuate începînd cu anul 2013

Majoritatea parlamentară dintre PSRM și ACUM a constituit astăzi o comisie de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor proprietății publice începînd cu anul 2013.


Deputații s-au referit în mod special la concesionarea aeroportului internațional Chișinău, dar și la compania Tutun-CTC și proiectul Arenei Chișinău.


„Proprietăți ale statului au ajuns pe mîna unor oameni dubioși, prin metode dubioase și netransparente. În ultimii ani au avut loc multiple privatizări și concesionări cu grave încălcări de procedură și norme ale transparenței. Despre ele aflam uneori din presă, cînd deja era tîrziu. Statul a fost prejudiciat cu sume enorme de bani. Activele statului, adică ale noastre ale tuturor au fost înstrăinate la prețuri derizorii. Persoane în funcții de demnitate publică, sarcina cărora era să protejeze în interesele statului, au acționat împotriva lor”, a declarat deputatul Dumitru Alaiba, mulțumind presei și societății civile pentru că a scris despre unele cazuri de privatizare dubioasă, scrie Agora.


„Această comisie va avea sarcina de a trece în revistă principalele concesionări și privatizări, să dea o aprecieze despre cum s-a respectat legea și procedura, să evaluze prejudiciile statului și să comunice publicului”, a adăugat Alaiba.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load