COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce produse agricole s-au ieftinit în Moldova

Ce produse agricole s-au ieftinit în Moldova

În Moldova, prețurile medii de vînzare a produselor agricole de către întreprinderile agricole în ianuarie-septembrie 2019, comparativ cu aceeași perioadă din 2018, au scăzut cu 0,7%.

Despre acesta a informat Biroul Naţional de Statistică menționînd, în același timp, că la produsele vegetale preţurile producătorului s-au micşorat în medie cu 1,6%.

În particular, au scăzut preţurile la struguri – cu 23,9%, soia – cu 11,5%, fructe sămînțoase – cu 11,6%, pomuşoare – cu 6,1%, culturi cerealiere și leguminoase boabe – cu 2,0%. Totodată, esențial au crescut preţurile de vînzare la tutun – cu 28,6%, cartofi – cu 27,1%, legume - cu 24,3%, sfeclă de zahăr – cu 20,2%, rapiță – cu 11,6%.

În același timp, la produsele animaliere a fost înregistrată majorarea preţurilor producătorului cu 2,5%. Аu crescut preţurile de vînzare la ovine și caprine (în masă vie) – cu 46,0%, porcine (în masă vie) – cu 10,2%, păsări (în masă vie) – cu 0,5%, lapte – cu 3,7%.


Totodată, s-au micșorat preţurile la ouă alimentare – cu 10,7%, bovine (în masă vie) – cu 7,0%.

Datele BNS sînt prezentate pe întreprinderile agricole şi gospodăriile ţărăneşti (de fermier) cu suprafaţa terenurilor agricole de 50 ha şi peste (fără teritoriul din partea stîngă a Nistrului şi mun. Bender) şi reflectă evoluţia preţurilor medii reieşind din structura efectivă a vînzărilor produselor agricole realizate de către acestea.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load