COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce părere au SUA despre transparența fiscală în Moldova?

Ce părere au SUA despre transparența fiscală în Moldova?

Departamentul de Stat al SUA a atribuit Moldova la categoria de țări care îndeplinesc cerințele minime de transparență fiscală.

Acest lucru este menționat în Raportul privind transparența fiscală pentru anul 2019, publicat de Departamentul de Stat al SUA, transmite Noi.md.

Documentul estimează 140 de țări împărțite în două grupuri. Un grup include țările care îndeplinesc cerințele minime de transparență în sfera fiscală pentru anul 2019, iar cel de-al doilea grup include țările care nu îndeplinesc aceste standarde minime.

Conform estimărilor Departamentului de Stat al SUA, Guvernul Republicii Moldova îndeplinește cerințele minime de transparență fiscală pentru 2019, împreună cu alte 72 de țări. În același timp, 67 din 140 de state nu îndeplinesc cerințele minime de transparență în sfera fiscală.


Printre acestea au fost numite următoarele state: Azerbaidjan, Ucraina, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, China, Irak, Pakistan, Arabia Saudită și alte țări. Cu toate acestea, din aceste 67 de guverne, 13 au înregistrat progrese semnificative în îndeplinirea cerințelor minime de transparență fiscală.

„Evaluarea anuală a transparenței fiscale a guvernelor beneficiare de asistenţă din partea SUA asigură că finanțarea contribuabililor din SUA este utilizată corespunzător”, se arată în raportul Departamentului de Stat al SUA.

În comunicatul instituţiei se menţionează că transparența fiscală este un element important în gestionarea eficientă a finanțelor publice, care ajută la crearea încrederii pe piețele private și susține sustenabilitatea economică. „Acest lucru consolidează responsabilitatea guvernului și este o fereastră pentru cetățeni în bugetele de stat, ajută cetățenii să controleze guvernarea și să contribuie la dezbateri publice mai informate", a specificat Departamentul de Stat al SUA. Raportul DS al SUA a fost pregătit cu participarea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load