TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce alte produse va putea exporta Moldova în Rusia fără taxe vamale?

Ce alte produse va putea exporta Moldova în Rusia fără taxe vamale?

Începînd cu 1 ianuarie 2020, Rusia va extinde lista categoriilor de mărfuri moldovenești care vor fi exportate pe piața rusă fără taxe vamale.


Este vorba despre carnea de bovină, semințe de floarea soarelui, zahăr, spirt etilic și mobilă.


Despre aceasta a menționat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, co-președintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de colaborare comercial-economică, Ion Perju, care l-a informat pe Igor Dodon despre rezultatele recentei sale vizite la Moscova, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu omologul său rus, co-președintele Comisiei moldo-ruse, Dmitrii Patrușev, transmite Noi.md.


Trebuie menționat faptul că, pînă în prezent primele cinci categorii pentru care au fost excluse taxele de export în Rusia sînt: legumele; merele, perele și gutuile proaspete; caisele, cireșele, vișinele; legumele conservate și vinurile.


Anterior, premierul moldovean Ion Chicu a declarat că, în cadrul întrevederii de la Moscova cu premierul rus Dmitri Medvedev, autoritățile ruse au fost de acord să extindă lista categoriilor de mărfuri moldovenești exportate pe piața rusă, care nu vor achita taxele vamale de la 5 la 10 categorii.


Ion Chicu a menționat că, astfel, regimul fără taxe vamale va acoperi circa 70% din nomenclatura produselor moldovenești exportate în Rusia.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load