TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Care operator de telefonie mobilă din Moldova cîștigă mai mult?

Care operator de telefonie mobilă din Moldova cîștigă mai mult?

În Moldova, volumul total al vînzărilor pe segmentul telefoniei mobile în primului trimestru al anului 2019, a constiutit 727,2 mil. lei, în scădere cu 2,9% sau cu 21,9 mln. lei în comparație cu perioada similară din 2018.

Despre acest lucru a anunțat Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, menționînd că acestea sînt datele prezentate ANRCETI, de către cei trei furnizori de servicii de comunicaţii mobile Orange Moldova, Moldcell şi Moldtelecom-Unite, transmite Noi.md.


Potrivit datelor regulatorului, venitul mediu lunar per utilizator activ de telefonie mobilă (ARPU) a scăzut, față de trimetrul I al anului 2018, cu 0,2% şi a alcătuit 68,6 lei.

Cu toate acestea, Moldtelecom a înregistrat un ARPU de 78,6 lei, Orange Moldova – de 72,8 lei și Moldcell – de 59,6 lei.
ANRCETI nu furnizează date privind veniturile fiecărui operator în parte și dinamica acestora, menționînd că la finalul primului trimestru al anului 2019, cotele de piață ale celor trei furnizori de servicii de telefonie mobilă, în funcţie de cifra de afaceri, nu au suferit schimbări majore. Orange Moldova continuă să dețină cea mai importantă cotă de piaţă – de 64,7%, Moldcell – de 29,5% şi Moldtelecom – de 5,8%.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load