COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Care este motivul amînării în dosarul Platon?

Care este motivul amînării în dosarul Platon?

Noua şedinţă de judecată în dosarul omului de afaceri Veaceslav Platon nu a avut loc luni din cauza neprezentării procurorului.

Solicitat de reporterul agenţiei Infotag, avocatul Eduard Rudenco a menţionat că este pentru prima dată cînd Andrei Băeşu, unul dintre cei şase procurori care fac parte din echipa Procuraturii Anticorupţie, nu s-a prezentat la şedinţă fără a explica motivele şi fără a o informa despre aceasta pe judecătoarea Stela Beşleagă.

"Noi examinăm deja al treilea dosar în aproape trei ani, dar este pentru prima dată cînd procurorul lipseşte. De obicei, aceşti băieţi se înlocuiesc între ei. Ei se specializează pe cazurile aşa-numitului furt al miliardului. Aceasta este echipa care, în activitatea sa, s-a bazat pe mărturiile lui Ilan Şor. Însă imediat ce Şor a dispărut, a dispărut şi procurorul", a spus avocatul.


Potrivit lui, pentru prima dată de la reţinerea lui Veaceslav Platon şi plasarea sa în izolatorul nr. 13, avocaţii pot să vină la el fără impedimente.

"Credem că acest lucru ţine de demisia şefului penitenciarului, Igor Pîntea. Dacă, mai înainte la toate cererile noastre de a ne întîlni cu clientul ni se răspundea că nu există camere libere pentru întîlnire, acum putem să venim la el la închisoare măcar în fiecare zi", a spus avocatul.

Următoarea şedinţă în dosarul Platon este programată pentru 17 iulie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load