COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Calcularea, colectarea impozitelor și taxelor locale se va efectua în mod electronic

Calcularea, colectarea impozitelor și taxelor locale se va efectua în mod electronic

Procesul de calculare și colectare a impozitelor și taxelor locale aferente persoanelor fizice care nu sînt înregistrate în calitate de întreprinzător de către Serviciul de colectare a impozitelor și taxelor locale (SCITL) va fi simplificat și automatizat prin implementarea unui nou sistem informațional.

Cu ajutorul acestuia, evidența obligațiilor fiscale aferente impozitelor și taxelor locale va avea loc în mod electronic. O hotărîre în acest sens a fost aprobată la ședința Guvernului de vineri, 3 ianuarie, transmite NOI.md cu referire la ipn.md.

Potrivit vicepremierului Serghei Pușcuța, ministru al finanțelor, scopul implementării Sistemului Informațional Automatizat „Stingerea obligațiilor fiscale prin intermediul SCITL” este optimizarea evidenței contribuabililor și obligațiilor fiscale. De asemenea, este vorba despre eficientizarea calculării impozitelor și taxelor locale de către perceptorii fiscali la buget și achitării acestora de către contribuabili.

„Organizarea evidenței obligațiilor fiscale aferente impozitelor și taxelor locale, în mod electronic va permite simplificarea și automatizarea întregului proces și va asigura verificarea calității calculării obligațiilor fiscale. Totodată, organizarea electronică va conduce la facilitarea procesului de eliberare a avizelor de către SCITL și achitare a impozitelor și taxelor locale de către subiecții impunerii”, a notat Serghei Pușcuța.

De asemenea, utilizarea sistemului informațional automatizat va îmbunătăți modul de evidență a contribuabililor și a sumelor impozitelor și taxelor calculate sau încasate de către SCITL și va asigura pentru primării, crearea unui registru al subiecților impunerii care va servi la evidența contribuabililor cît și la efectuarea plăților la buget a impozitelor și taxelor locale.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load