BNM studiază cererea băncii ungare pentru achiziționarea Mobiasbanca

BNM studiază cererea băncii ungare pentru achiziționarea Mobiasbanca

Cea mai mare bancă din Ungaria, OTP Bank Group, a solicitat Băncii Naționale a Moldovei permisiunea scrisă de a achiziționa o participație de control în cadrul băncii moldoveneşti Mobiasbanca Societe Generale, care este deținută de grupul francez Societe Generale.


Despre aceasta a anunţat Președintele Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armasu, menționînd că BNM analizează în prezent cererea corespunzătoare și că pînă în prezent nu s-a luat nicio decizie, notează Noi.md.


„La moment, Banca Națională a Moldovei este în proces de evaluare a dosarului prezentat de banca maghiară OTP pentru achiziționarea Mobiasbancă Societe Generale. Cînd această activitate va fi finalizată, ne vom expune decizia”, a spus șeful Băncii Centrale a Moldovei.


Potrivit unor informaţii anterioare, grupul francez Societe Generale a încheiat un acord privind vînzarea unui pachet de control la Mobiasbancă Societe Generale (Moldova) OTP Bank Group – cea mai mare bancă din Ungaria și cea de-a treia în Europa Centrală și de Est.


S-a constatat că tranzacția va fi finalizată cu condiția obținerii de autorizaţii de la autoritățile corespunzătoare locale din domeniul bancar, anti-monopol și de piață. Banca Națională a Moldovei a declarat anterior că această tranzacție va fi posibilă numai după ce Grupul OTP Bank va solicita și va primi autorizaţia scrisă prealabilă a BNM, așa cum prevede Legea cu privire la activitatea băncilor.


Grupul OTP Bank are aproape 30 de ani de experiență în sectorul bancar, grupul maghiar fiind prezent în 9 țări europene. În Moldova, grupul intenționează să îmbunătățească în mod prioritar produsele și serviciile pentru investitori și clienți și să asigure o administrare corporativă transparentă și eficientă.


Banca Națională a asigurat anterior că, în cazul în care Grupul OTP Bank va intra în posesia autorizaţiei de la BNM, schimbarea acționarului în Mobiasbanca - Groupe Societe Generale nu va afecta activitatea acesteia. Banca va continua să lucreze în regim obişnuit și va furniza toate serviciile, inclusiv cele legate de depozite, împrumuturi și operațiuni de decontare.


În prezent, Societe Generale deține 96,69% din acțiunile Mobiasbanca - Groupe Societe Generale.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load