COVID-19 în MOLDOVA

BNM comentează scrisoarea secretă adresată lui Filip, publicată în presă

BNM comentează scrisoarea secretă adresată lui Filip, publicată în presă

Banca Națională a Moldovei a venit cu o reacție după ce TV8 a publicat o scrisoare secretă trimisă de guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu, premierului Pavel Filip.

În scrisoare, guvernatorul băncii, solicita de al Pavel Filip să intervină într-un proces judiciar în care este implicată „Banca Socială”, transmite Tv8.md.

Potrivit BNM, scrisoarea poartă doar un caracter de informare pentru Pavel Filip și este un „document ce reflectă un context firesc de colaborare” în cadrul Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit creat pe lîngă Guvernul Republicii Moldova.


Redăm mai jos răspunsul complet primit de la Banca Națională a Moldovei.

„La data de 31.03.2016 în baza Dispoziției Guvernului Nr. 47 a fost instituit Comitetul permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit pe lîngă Guvernul Republicii Moldova.

Comitetul reprezintă o platformă de comunicare de tip partenerial, fără personalitate juridică, în cadrul căruia se discută, se informează, se analizează și se monitorizează aspectele legate de cazurile de interes social sporit aflate în gestiunea instituțiilor statului.

Pe parcursul acestor ani, atît lichidatorii băncilor, cît și Banca Națională au informat Comitetul despre diverse tendințe și dificultăți cu care se confruntă băncile în lichidare. Astfel, documentul la care faceți referire reflectă un context firesc de colaborare în cadrul platformei inter-instituționale, avînd un caracter de informare”.

Amintim că după scrisoarea primită de la Octavian Armașu, la o săptămînă distanță, premierul Pavel Filip a trimis o scrisoare în adresa mai multor conducători de instituții pe care i-a îndemnat să-și unească eforturile pentru ca statul să nu fie nevoit să întoarcă 3,6 milioane de lei unui agent economic, dacă recursul „Bancii Sociale” va fi respins de Curtea Supremă de Justiție.

Ședința de judecată urmează să aibă loc pe 19 iunie. Din completul de judecată care va examina adresarea „Băncii Sociale” vor face parte judecătorii Maria Ghervaș, Tatiana Vieru, Galina Stratulat și Victor Burduh.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load