COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

BNM cheamă tinerii să afle care este „Drumul banului”

BNM cheamă tinerii să afle care este „Drumul banului”

De unde se iau banii, cum se tipăresc, cum ajung la bănci, iar apoi în instituții și în buzunarele noastre? Mai mulți elevi și studenți moldoveni vor afla răspuns la aceste întrebări în timpul unui eveniment organizat de Banca Națională a Moldovei - „Drumul banului”.

Călătoria va începe la BNM, locul din care pornește drumul banilor în economie, Banca Națională deținînd rolul excluziv de a emite bancnote și monede ca mijloc de plată.

În sala de expoziții a BNM, vizitatorii vor afla care sînt cele mai importante evenimente din istoria leului moldovenesc, dar și care sînt elementele de siguranță ale bancnotelor.


„Drumul banului” va continua spre băncile comerciale, unde tinerii vor afla care este rolul acestora și cum ele funcționează, cum ajung banii în aceste instituții și cum ulterior acced în economia reală. În cadrul vizitelor la bănci, participanții vor beneficia și de o lecție de educație financiară la care vor afla care sînt principalele concepte și produse financiare existente momentan pe piața financiară autohtonă.

Vizitele de studiu pe „Drumului banului” vor fi organizate, în perioada 4-8 noiembrie, cu începere de la ora 13:00, pentru a nu perturba procesul de studii. Accesul se va face în baza listelor întocmite în prealabil. Elevii cu vîrsta sub 18 ani, trebuie să fie însoțiți de un matur, care va fi responsabil pentru securitatea minorilor pe durata excursiei.

Solicitările pentru participare pot fi transmise pînă pe 25 octombrie 2019, ora 16.00, la adresa electronică educatie.financiara@bnm.md, pe profilul de Facebook al BNM https://www.facebook.com/BNMoficial/ sau pe pagina de Facebook a proiectului de educație financiară „Învață! Dă sens banilor” https://www.facebook.com/dasensbanilor/.

„Drumul banului” este un eveniment organizat în cadrul proiectului de educație financiară „Învață! Dă sens banilor” lansat în luna martie 2019 de către Banca Națională a Moldovei și Expert-Grup. Proiectul a fost inițiat cu scopul de a spori nivelul de înțelegere a principalelor concepte și produse financiare în rîndul tinerilor, astfel încît, ajunși în fața unor situații cu impact financiar, aceștia să ia decizii corecte în gestionarea propriilor venituri.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load