TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

BNM cere băncilor să ia măsuri suplimentare pentru securitatea bunurilor clienților

BNM cere băncilor să ia măsuri suplimentare pentru securitatea bunurilor clienților

Banca Națională a Moldovei (BNM) solicită băncilor să verifice și să testeze serviciile de păstrare a bunurilor deponenților pentru de a preveni eventualele riscuri.


Verificările urmează să se încheie pe 22 octombrie, după care, în cel mult 30 de zile lucrătoare, băncile vor trebui să prezinte Băncii Naționale rezultatele, dar și un plan de măsuri pentru înlăturarea deficiențelor depistate.


În același timp, BNM a solicitat băncilor licențiate să asigure, în cadrul prestării serviciilor, informarea clienților despre riscurile aferente.


Potrivit legislației în vigoare, Banca Națională a Moldovei este responsabilă de reglementarea prudențială a băncilor și nu reglementează cerințele specifice, tehnice, de securitate etc., acestea încadrîndu-se la modul general în categoria de riscuri operaționale.


Actele normative emise de BNM prevăd că băncile trebuie să elaboreze politici interne pentru a gestiona eficient riscurile operaționale la care se expun, inclusiv cele de fraudă internă sau externă, precum și tentativele de fraudă. Aplicarea acestor norme este indispensabilă pentru protecția eficientă a activelor băncilor.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load