BNM a primit raportul final al investigației Kroll

BNM a primit raportul final al investigației Kroll

Ieri, 6 martie, Banca Națională a Moldovei (BNM) a primit raportul final al societăților Kroll și Steptoe & Johnson privind investigarea fraudei bancare de proporții, relatează Noi.md.


Potrivit BNM, documentul conține informații despre frauda care a dus la insolvabilitatea a trei bănci din Republica Moldova: Banca de Economii S.A., Banca Socială S.A. și Unibank S.A.


Raportul, împreună cu datele operative referitoare la urmărirea fondurilor fraudate, urmează sa fie transmis săptămîna viitoare organelor de anchetă din Republica Moldova de către reprezentanții Kroll conform procedurilor agreate cu consorțiul internațional.


O sinteză a raportului de investigație, care dezvăluie cum au fost furați banii, precum și țările prin care aceștia au circulat sau în care au ajuns, a fost publicată pe 21 decembrie 2017 pe pagina web a BNM. Sinteza este accesibilă în limbile engleză și română.


Reprezentanții companiilor Kroll și Steptoe & Johnson și-au confirmat disponibilitatea de a colabora în continuare cu organele de anchetă moldovenești, pentru a susține efortul de recuperare a bunurilor fraudate pe plan internațional, dar și pentru a întări baza probatorie în procedurile inițiate pe plan intern.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load