BM va continua să susțină promovarea proiectelor energetice în Moldova

BM va continua să susțină promovarea proiectelor energetice în Moldova

Banca Mondială (BM) și-a reconfirmat susținerea în promovarea proiectelor energetice în Republica Moldova.


Acest fapt a fost menționat în cadrul întrevederii dintre președintele Parlamentului, Andrian Candu, cu Mariam Sherman, director de strategie și operațiuni pentru Europa și Asia Centrală (ECA) al BM, și Satu Kahkonen, director de țară pentru Belarus, Moldova și Ucraina, relatează NOI.md.


Potrivit Serviciului de presă al Parlamentului, părțile au discutat proiecte energetice în derulare și altele care urmează să fie implementate cu suportul Băncii Mondiale.  


Reprezentanții Băncii Mondiale și-au reiterat suportul deplin pentru acțiunile autorităților în vederea securizării Republicii Moldova pe filiera energetică. Importanța acestor proiecte din perspectiva interconectării rețelelor de energie electrică, precum și a dezvoltării producerii de energie regenerabilă a fost înțeleasă de toate părțile implicate, lucru care va dinamiza acțiunile pe această dimensiune, a menționat Andrian Candu.


Un alt proiect discutat este legat de securitatea rutieră. Reprezentanta Băncii Mondiale a salutat angajamentul asumat de președintele Parlamentului pe această dimensiune. Andrian Candu, în calitate de ambasador al siguranței rutiere a dezvoltat mai multe proiecte și inițiative pe parcursul anului precedent.


În contextul obiectivului anunțat de guvernare pentru modernizarea infrastructurii drumurilor, președintele Parlamentului a subliniat că o atenție deosebită va fi acordată componentei de securitate rutieră, pentru ca drumurile din țară să fie nu doar bune, dar și sigure.


Satu Kahkonen i-a mulțumit lui Andrian Candu pentru promovarea proiectului care va permite recunoașterea și aplicarea catalogului de soiuri de plante și semințe din Uniunea Europeană pe teritoriul Republicii Moldova, votat în prima lectură și care urmează să fie adoptat în lectură finală în următoarea perioadă. 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load