Benzina și motorina se scumpesc din nou

Benzina și motorina se scumpesc din nou

Știri dezamăgitoare pentru șoferi: la stațiile de alimentare din republică se va scumpi din nou benzina și motorina.


Acest lucru rezultă din noile prețuri maxime cu amănuntul pentru principalele produse petroliere, publicate astăzi de către Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE), care vor funcționa în următoarele două săptămîni, informează Noi.md.    


Astfel, pentru perioada 7-20 martie, prețul maxim de vînzare cu amănuntul al benzinei Premium-95 este stabilit la 17,8 lei pe litru, iar al motorinei – cu 15,85 lei pe litru. În ultimele două săptămîni, între 21 februarie și 6 martie, prețurile maxime cu amănuntul pentru aceste tipuri de combustibil au fost de 17,67 și, respectiv, 15,58 lei pe litru.


Pentru următoarele două săptămîni, benzina se va scumpi în medie cu 13 bani pe litru sau cu 0,7%, iar motorina – în medie cu 27 de bani pe litru sau cu aproximativ 1,7%.


Trebuie menționat faptul că, acum două săptămîni, ANRE a redus prețurile maxime cu amănuntul pentru benzină și motorină cu circa 1 leu.


ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web.


În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere determină, ținînd cont de prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le publică pe pagina sa web și le afișează pe panourile informative de la stațiile de alimentare. Prețurile stabilite de operatori intră în vigoare și se aplică pentru toți consumatorii începînd cu ziua de miercuri, ora 00.01 noaptea.


Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decît prețurile plafon stabilite de ANRE. Contravenienții riscă sancțiuni severe, pînă la revocarea licențelor.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load