BCDMN va elabora o Strategie nouă pentru Moldova

BCDMN va elabora o Strategie nouă pentru Moldova

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BCDMN) va elabora în acest an o Strategie nouă pentru Moldova, fiind gata pentru implementarea de proiecte noi în ţara noastră.


Este o declaraţie a preşedintelui BCDMN, Dmitry Pankin, făcută de acesta la Chişinău, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Finanţelor din Moldova, Ion Chicu, transmite Noi.md.


Potrivit Ministerului Finanţelor, în cadrul întrevederii, părțile au discutat despre proiectele implementate în Moldova cu suportul Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, precum și despre oportunitățile de colaborare ulterioare.


Ion Chicu a mulțumit pentru suportul acordat Moldovei de către Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre. Totodată, ministrul Finanțelor a menționat că modernizarea infrastructurii va rămîne în continuare o prioritate a Guvernului Republicii Moldova și a invitat Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre să susțină acest domeniu. 


La rîndul său, președintele BCDMN, Dmitry Pankin, a apreciat evoluția pozitivă a situației macroeconomice din Republica Moldova. De asemenea, Dmitry Pankin a declarat că în acest an Banca urmează să elaboreze o nouă Strategie de țară pentru Moldova. În acest sens, BCDMN intenţionează să stabilească domeniile de interes pentru care va acorda suport. 


S-a menţionat faptul că, în prezent, Banca poartă discuții cu mai multe companii private din Moldova și este interesată de susținerea sectorului de microfinanțare. 


Părțile au convenit să aibă un dialog permanent pentru a identifica noi proiecte pentru care Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre ar putea oferi suport. De asemenea, Ministerul Finanțelor a exprimat disponibilitatea de a oferi toate informațiile necesare în acest sens.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load