TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Bașcanul Găgăuziei va monitoriza personal construcția drumului de ocolire din Comrat

Bașcanul Găgăuziei va monitoriza personal construcția drumului de ocolire din Comrat

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, va monitoriza personal desfășurarea construcției drumului de ocolire a municipiului Comrat.

Despre aceasta ea a declarat în cadrul unei întrevederi cu vicepreședintele companiei turcești ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S., Ihsan Chetincheviz, la care s-a discutat problemele de reabilitare și construcție a unei noi infrastructuri rutiere, relatează Noi.md.Anterior, această companie turcă a cîștigat licitația de construcție a drumului de ocolire a municipiului Comrat și de construcție a unui tronson al drumului Porumbrei-Cimișlia.


Drumul de ocolire a Comratului presupune construcția a 18,3 km de drum nou cu două benzi. Contractul include și lucrări de terasament, sistem de scurgere a apelor pluviale, construcția a șase poduri/intersecții și instalarea iluminatului stradal. „Ne-am confruntat cu unele greutăți. În unele locuri, am fost nevoiți să introducem unele modificări în proiect pentru a evita ulterior eroziunea pămîntului pe care va fi construit drumul. Vreau să vă asigur că, în ciuda acestor circumstanțe, lucrările vor fi finalizate eficient și la timp”, a spus Ihsan Chetincheviz.

La rîndul său, bașcanul și-a exprimat recunoștința omului de afaceri pentru decizia de a înregistra adresa juridică a companiei din Moldova pe teritoriul Găgăuziei. Astfel, deducerile fiscale din activitățile companiei vor ajunge în bugetul autonomiei. În plus, majoritatea muncitorilor angajați pentru efectuarea lucrărilor sînt locuitori ai Găgăuziei.„Compania dvs. are o reputație comercială bună. Sperăm la o colaborare îndelungată în viitor, în cursul implementării și a altor proiecte în domeniul construcției drumurilor”, a spus Irina Vlah. Ea a spus că va monitoriza personal construcția drumului de ocolire a municipiului Comrat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load