Băncile din Moldova, obligate să elibereze cec la schimbul valutar

Băncile din Moldova, obligate să elibereze cec la schimbul valutar

Acest lucru este prevăzut de modificările Regulamentului privind activitățile instituțiilor de schimb valutar, pe care Banca Națională le-a propus să le formuleze, prezentînd în acest sens un proiect de modificări pentru consultarea publică.

Regulamentul va fi completat de prevederi conform cărora, atunci cînd o bancă efectuează tranzacții de schimb valutar cu persoane fizice prin intermediul unităţilor de schimb valutar, banca emite un cec de schimb valutar clienților săi. Banca licențiată în sine va determina forma și conținutul acestei verificări, luînd în considerare o serie de cerințe de reglementare.

Alte modificări ale Regulamentului privind activitățile instituțiilor de schimb valutar prevăd obligația băncii de a înregistra în sistemul său de informații toate operațiunile în numerar efectuate prin casele de schimb valutar, precum și de a exclude regulile privind utilizarea de către bănci a casetelor de marcat în efectuarea operațiunilor de schimb valutar cu persoanele fizice prin intermediul birourilor lor de schimb valutar.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load