COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Banca Națională a Moldovei menține prognoza cu privire la inflație pentru acest an

Banca Națională a Moldovei menține prognoza cu privire la inflație pentru acest an

Comitetului executiv a Băncii Naționale a menținut prognoza cu privire la inflație pentru acest an și a aprobat Raportul asupra inflației nr. 4 din 2019, care urmează să fie publicat săptămîna viitoare, transmite Noi.md.

Potrivit datelor BNM, prognoza anterioară cu privire la inflație rămîne valabilă, iar presiunile inflaționiste vor continua pînă la sfîrșitul anului în curs. Acestea vor fi determinate, în principal, de cererea agregată, majorarea costului unitar al forței de muncă și efectul sezonier.

Situația se va inversa în primul trimestru al anului 2020, cînd inflația va începe să se diminueze.


BNM menționează că în luna septembrie, rata anuală a inflației a constituit 6,3 la sută. Astfel, aceasta a evoluat conform prognozei. Potrivit datelor disponibile, s-a înregistrat o creștere economică pronunțată în prima jumătate a anului, care se va menține pînă la finele anului în curs, dar mai modest.

În trimestrul II 2019, investițiile populației au crescut față de consum, inclusiv datorită creșterii veniturilor. Totodată, volumul creditelor noi acordate în moneda națională pe parcursul trimestrului precedent a constituit 5,8 miliarde lei, înregistrînd o creștere anuală de 26,1 la sută.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load