TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Autoritățile moldovene vor sprijini dezvoltarea unui parc eolian în sudul țării

Autoritățile moldovene vor sprijini dezvoltarea unui parc eolian în sudul țării

Moldova este interesată de promovarea de proiecte de energie regenerabilă, iar autoritățile vor sprijini dezvoltarea unui parc eolian în sudul țării.

Este o declaraţie făcută de preşedintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul întrevederii sale cu Ana Maria Mihăescu, consultant al firmei Energo Continent, care dezvoltă un parc eolian de 120 de MW în sudul Republicii Moldova, transmite Noi.md.


Proiectul a fost inițiat în 2010 în colaborare cu Fondul de Investiții InfraVentures al IFC – divizia de investiție a Băncii Mondiale și are ca scop producerea energiei eoliene.

Producția anuală a acestui proiect poate asigura circa 15% din consumul anual de energie al Republicii Moldova.

Energo Continent, în cazul în care va primi confirmarea că proiectul se încadrează în continuare în Strategia energetică a Republicii Moldova, va finaliza demersurile de atragere a investitorilor strategici în finanțarea și implementarea proiectului.

Igor Dodon a salutat intențiile investitorului, menționînd interesul Republicii Moldova pentru promovarea proiectelor de energie regenerabilă. Şeful statului a dat asigurări că va susține realizarea acestui proiect.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load