Austria așteaptă crearea unei noi majorități parlamentare în Moldova

Austria așteaptă crearea unei noi majorități parlamentare în Moldova

Austria așteaptă crearea cît mai rapidă a unei noi majorități parlamentare în Moldova și formarea unui guvern care să permită continuarea investițiilor în economia Republicii Moldova.


Despre acest lucru a declarat Secretarul de Stat pentru finanțe din Austria, Hubert Fuchs, în cadrul unei întrevederi la Chișinău cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, transmite Noi.md.


După cum a scris șeful statului pe pagina sa de pe o rețeau socială, la întrevedere au mai participat și ambasadorul Austriei în Republica Moldova, E.S. Christine Freilinger și președintele Grawe Group, Othmar Ederer.


În cadrul dialogului părțile au constatat cu satisfacţie dinamica ascendentă a relaţiilor moldo-austriece, subliniind interesul pentru extinderea și aprofundarea raporturilor bilaterale în toate domeniile de interes reciproc, prioritar în cel comercial-economic şi investiţional.


Președintele Moldovei a exprimat mulţumiri pentru asistenţa tehnică acordată de Austria, prin intermediul ”Austrian Development Agency” în mai multe domenii prioritare pentru Moldova, precum: agricultura, educaţie, infrastructură, business şi altele. 


În acest context el a apreciat rezultatele excelente şi evoluţia companiei „GRAWE Carat Asigurări” SA în Moldova care în aprilie a marcat 15 ani de activitate în țara noastră.


Șeful statului a apreciat interacțiunea părții austriece cu consilierii prezidențiali în domeniul politicii externe și reintegrării pe subiectul neutralității. Am subliniat că instituția prezidențială va continua să promoveze o politică externă echilibrată prin stabilirea unor relații de colaborare reciproc avantajoasă atît cu partenerii din Est, cît și cei din Vest.


Totodată, el a menționat că Moldova urmărește cu atenție reforma fiscală implementată de autoritățile austriece, care prevede inclusiv măsuri concrete de susținere a familiilor. Președintele a remarcat că pentru Moldova aceste politici sînt un exemplu bun în procesul de contracarare a fenomenului depopulării țării cu care se confruntă în prezent statul nostru. Potrivit lui, doar prin politici chibzuite ale statului vom putea motiva cetățenii să nu plece din țară.


La rîndul său, Hubert Fuchs a încurajat politicienii din Moldova să identifice cît mai rapid soluții de constituire a unei majorități parlamentare fiabile și să purceadă la numirea Guvernului RM, lucru care va permite continuarea asigurării investițiilor, inclusiv austriece, în economia țării noastre.


 


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load