TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Au fost prezentate rapoartele privind concesionarea AIC și privatizarea Air Moldova

Au fost prezentate rapoartele privind concesionarea AIC și privatizarea Air Moldova

Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019) s-a convocat în ședință marți, 17 septembrie, pentru a audia rapoartele preliminare privind legalitatea concesionării Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) și legalitatea privatizării Companiei aeriene Air Moldova.

Rapoartele conțin informații preliminare privind eventuale nereguli constatate în procesul de concesionare a Aeroportului și privatizare a Air Moldova. Acestea au fost scoase la iveală în urma examinării mai multor documente prezentate comisiei de anchetă și audierii mai multor persoane.


Președintele comisiei de anchetă, Igor Munteanu a declarat că „există indicii clare asupra unor vicieri a contractelor și a procedurilor care au fost urmate în cazul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău și în cazul privatizării Air Moldova”.

Potrivit raportorilor, după privatizare, datoriile companiei Air Moldova nu au fost achitate, iar scopul privatizării nu a fost atins. În ceea ce privește AIC, raportorii au declarat că au fost identificate câteva motive de reziliere a contractului de concesiune.

Cele două rapoarte preliminare vor permite ulterior prezentarea raportului final al comisiei de anchetă în plenul parlamentului pe aceste două cazuri de rezonanță.

Compania Air Moldova a fost privatizată în toamna anului trecut, iar Aeroportul Internațional Chișinău a fost dat în concesiune în 2013 pentru o perioadă de 49 de ani.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load