Au fost lansate primele tichete de masă

Au fost lansate primele tichete de masă

Grupul francez Up a emis primele tichete de masă în Moldova. La ceremonia de lansare au participat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, relatează Noi.md.


Acest fapt a fost comunicat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, care a menționat că implementarea sistemului tichetelor de masă are loc conform prevederilor Legii cu privire la tichetele de masă, care a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2018.


Astfel, valoarea unui bon va fi de pînă la 45 de lei și va fi eliberat atît pe suport de hîrtie, cît și în format electronic. Tichetele de masă vor fi utilizate în cantine, cafenele, restaurante sau pentru a cumpăra produse alimentare în magazine. Se interzice convertirea acestora în bani. De asemenea, angajatorii care vor oferi angajaților tichete de masă vor fi scutiți de la plata taxelor salariale.


Potrivit ministrului Chiril Gaburici, tichetele de masă vin ca o soluție inovatoare pentru angajatorii din Republica Moldova de a răspunde provocărilor legate de atragere și motivare a salariaților. „Acest eveniment are loc grație acțiunilor întreprinse de Guvern pentru susținerea economiei naționale, iar rezultatele vor fi vizibile în scurt timp – beneficii atît pentru angajați, cît și pentru angajatori”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii.


Reprezentanții Up Moldova au mulțumit Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru deschidere și pentru că susține mediul de afaceri.


Grupul francez este unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de servicii alimentare cu tichete de masă. Acesta și-a deschis o filială în Republica Moldova în luna octombrie 2017. În prezent, Up Moldova deține cea mai mare rețea națională de parteneri pentru acceptarea tichetelor de masă Dejun. Astfel, peste 600 de cantine, magazine, restaurante din Republica Moldova sînt gata să le ofere clienților posibilitatea de a achita prînzul sau produsele alimentare prin intermediul tichetelor de masă – unul dintre cele mai răspîndite bonusuri extrasalariale la nivel internațional.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load