Au fost aprobate primele proiecte pentru creditarea facilitară a tinerilor

Au fost aprobate primele proiecte pentru creditarea facilitară a tinerilor

Ministerul Finanțelor informează despre aprobarea primelor 7 sub-proiecte în cadrul proiectului recent lansat care presupune acordarea creditelor facilitatare pentru tineri.


Conform datelor Ministerului Finanțelor, afacerile aprobate sînt plasate în satele raioanelor Rezina, Rîșcani, Drochia, Șoldănești, precum și în UTA Găgăuzia, transmite Noi.md.


Conform cererilor, mijloacele împrumuturilor contractate de tinerii antreprenori vor fi utilizate pentru procurarea de tehnica agricolă, sisteme de irigare, îngrășăminte minerale și mijloace circulante necesare în procesele de producere.


Ratele anuale a dobînzii la împrumuturile beneficiarilor finali sînt flotante, revizuite la fiecare 6 luni, bazate pe media inflației și pentru prima parte a anului curent vor constitui circa 4,5% anual, adică cu circa 50 la sută mai reduse în comparație cu ratele medii ponderate ale dobînzilor la creditele noi acordate de băncile comerciale locale. 


Potențialii beneficiari de sub-împrumuturi pot fi tinerii cu vîrsta cuprinsă între 18 și 35 ani, la momentul depunerii cererii de credit la IFP, iar suma maximală a unui sub-împrumut - de pînă la 1,5 milioane lei. De asemenea, fondatorii întreprinderii trebuie să fie tineri cetățeni ai Republicii Moldova și să dețină cel puțin 75% din proprietatea întreprinderii/afacerii. Beneficiari pot fi persoane fizice și juridice (inclusiv mici fermieri) înregistrate pe tot teritoriul Republicii Moldova, inclusiv UTA Găgăuzia.


Tinerii antreprenori pot obține credite preferențiale pentru dezvoltarea afacerilor în agricultură, precum și în alte domenii de activitate. În special, pentru deciziile de credit, beneficiarii se pot adresa la una din următoarele instituții financiare participante: Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Mobiasbancă -Groupe Societe Generale, Fincombank, Energbank, Comerțbank, Moldcredit, ProCredit Bank, EuroCreditBank.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load