Atenție! Ce dări de seamă fiscale trebuie prezentate pînă la sfîrșitul lunii

Atenție! Ce dări de seamă fiscale trebuie prezentate pînă la sfîrșitul lunii

Pînă la 27 mai, contabilii din instituțiile publice și private urmează să prezinte mai multe dări de seamă, în funcție de specificul activității instituției.


Potrivit informațiilor din Monitorul Fiscal, la această data expiră termenul pentru prezentarea următoarelor rapoarte fiscale:


Darea de seamă privind reţinerea impozitului pe venit, a primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală şi a contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii calculate forma (IPC18) pentru luna aprilie, notează bizlaw.md.


Darea de seamă privind calculul impozitului pe venit, primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii calculate pentru angajații conducătorilor auto ce efectuează transport rutier de persoane în regim taxi forma (TAXI18);


Declarației privind TVA (forma TVA12);


Darea de seamă privind taxa pentru mărfurile care, în procesul utilizării, cauzează poluarea mediului (Forma POLMED17);


Declarația privind accizele (Forma ACZ 09). 


Declaraţia privind utilizarea distilatelor obţinute pe bază de vin.


Darea de seamă privind taxa pentru serviciile de telefonie mobilă (forma TTM). Persoanele juridice care prestează servicii de telefonie mobilă au obligația de a prezenta această dare de seamă;


Darea de seamă privind plata suplimentară obligatorie la vînzarea valutei străine prin intermediul caselor de schimb valutar (forma PSV). 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load