COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Acreditării

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Acreditării

Astăzi, 9 iunie, în R. Moldova este sărbătorită Ziua Mondială a Acreditării.

Cu această ocazie, ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a transmis un mesaj de felicitare pentru angajații din domeniul acreditării, transmite știri.md.

De mai mult de 10 ani, în Republica Moldova, acest eveniment servește drept instrument pentru promovarea valorii acreditării de către organismele de acreditare, standardizare, dar și organismele de evaluare a conformității. În acest an, evenimentele dedicate acestei sărbători poartă genericul „Îmbunătățirea Siguranței Produselor Alimentare”.


„Mă bucur că Centrul Național de Acreditare din Republica Moldova MOLDAC, în calitatea sa de Organism Național Unic de Acreditare, reușește să mențină și să dezvolte practicile europene în ceea ce privește standardele de evaluare a conformității. Tindem să fim într-o continuă dezvoltare, astfel ca toți consumatorii finali să aibă încredere în datele și certificatele de atestare a activităților centrelor de evaluare a conformității”, a declarat ministrul Sergiu Railean.

Potrivit lui Sergiu Railean, produsele alimentare sigure sînt esențiale, iar economia transfrontalieră, comerțul internațional și comerțul global al produselor alimentare devine complex și interconectat în ultima perioadă.

Acreditarea este instrumentul menit pentru sporirea încrederii în calitatea produselor consumate, fiind utilizat atît de autoritățile de reglementare, cît și de consumatori.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load