Apartamentele se ieftinesc

Apartamentele se ieftinesc

Preţul aparamentelor din Capitală a scăzut uşor în luna februarie comparativ cu aceiaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit statisticilor, cel mai mult s-au ieftinit locuinţele cu o cameră din cartierul Tecentru. Luna trecută, un metru pătrat în acest sector a costat 573 de euro, cu 50 de euro mai puţin decît în acelaşi lună a anului 2017.

În Centrul Chişinăului preţul a scăzut cu şase euro, ca şi la Ciocana, iar la Rîşcani diferenţa a constituit cinci euro. Acolo un metru pătrat a costat 589 de euro. Cele mai ieftine apartamente sînt în sectorul Buiucani. Un metru pătrat într-o locuinţă cu o cameră a costat 555 de euro, cu cinci mai puţin. 

Şi în cazul apartamentelor cu două camere, cel mai mult s-au ieftinit cele de la Telecentru, unde preţul a scăzut cu 22 de euro şi a ajuns la 538 de euro. În sectorul Centru diferenţa de preţuri este de şase euro, iar la Ciocana preţul unui metru pătrat este de 545 de euro, cu şapte mai puţin. Diferența între preţuri în sectoarele la Rîşcani şi Buiucani este de cinci euro.
 
Experţii prognozează pentru acest an stabilizarea pieţei imobiliare, iar printre principalii factore este creşterea transferurilor băneşti în valută de peste hotare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load