Anunț important pentru agenții economici care vor participa la programul „Drumuri Bune 2”

Anunț important pentru agenții economici care vor participa la programul „Drumuri Bune 2”

Ministerul Economiei a anunțat agenții economici care vor transporta materie primă pe calea ferată pentru proiectul „Drumuri Bune 2 pentru Moldova”, ar putea beneficia de tarife preferențiale.


Subiectul a fost discutat de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu reprezentanții Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM).


„Contăm și în acest an pe un parteneriat cu CFM care să ofere tarife speciale agenților economici, ce utilizează calea ferată pentru a transporta materialele de construcție, destinate reabilitării porțiunilor incluse în Programul Guvernamental „Drumuri Bune 2 pentru Moldova”.


Astfel, autoritățile își doresc să reducă circulația mijloacelor de transport de mare tonaj pe drumurile naționale, pentru a preveni deteriorarea asfaltului de pe șosele. Totodată, Calea Ferată își va crește veniturile, a spus Gaburici.


„700 de vagoane au fost utilizate în 2018 pentru transportarea materialelor de construcție, inclusiv 270 mii tone de granit, 20 mii tone de pietriș alb și 6 mii tone de bitum. Anul acesta, prin reparația capitală cu prelungirea termenului de exploatare, numărul vagoanelor disponibile a crescut considerabil, avem peste 1 000 de vagoane descoperite, care ar putea să transporte materie primă pentru reabilitarea drumurilor naționale și locale”, a menționat Grigore Condurache, director comercial al CFM.


În 2018, la transportarea mărfurilor pe teritoriul Republicii Moldova, agenții economici au beneficiat de tarife începînd cu 3 cenți tona/km. Taxa a variat în funcție de tipul materialelor de construcție, cantitatea și tipul vagonului.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load