COVID-19 în MOLDOVA

Anunţ important de la SFS privind achitarea impozitului pe bunurile imobiliare pe 2019

Anunţ important de la SFS privind achitarea impozitului pe bunurile imobiliare pe 2019

Serviciul Fiscal de Stat din Moldova aminteşte că 15 august 2019 este ultima zi pentru achitarea primei părți a impozitului pe bunurile imobiliare și / sau a impozitului funciar pentru anul 2019, pentru cei care nu au achitat integral această taxă înainte de 30 iunie folosind reducerea oferită de 15%.

Conform legislației în vigoare a Moldovei, impozitul pe bunurile imobiliare și impozitul funciar este plătit de persoane fizice și juridice, în părți egale, nu mai tîrziu de 15 august și 15 octombrie a anului fiscal în curs.

Potrivit comunicatului Serviciului Fiscal de Stat, în cazul neachitării impozitului în perioada prevăzută de lege, se va aplica o majorare de întîrziere.


Subiecții de impozitare, care au plătit suma integrală a obligațiilor anuale pentru impozitul funciar și impozitul imobiliar înainte de 30 iunie 2019, au beneficiat de o reducere de 15%. Aceştia au profitat de o reducere cu 15% a impozitului care le-a fost calculat.

Contribuabilii care nu şi-au folosit dreptul la o reducere de 15% la achitarea sumei integrale înainte de 30 iunie, urmează să plătească impozitul pe bunurile imobiliare și / sau impozitul funciar în părți egale, cel tîrziu la 15 august și 15 octombrie, curent. Persoanele care nu plătesc impozitul pentru bunurile imobiliare la timp, vor achita o majorare de întîrziere zilnică de 0,0329% din valoarea impozitului neachitat.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load