Anunț important cu privire la plata impozitului pe bunurile imobiliare pentru anul 2019!

Anunț important cu privire la plata impozitului pe bunurile imobiliare pentru anul 2019!

Primăria municipiului Chișinău a informat că la 15 octombrie 2019 expiră cel de-al doilea, ultimul termen de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare de către contribuabili, pentru anul în curs, transmite Noi.md.


Onorarea obligației fiscale se face cu Avizul de plată a impozitului pe bunurile imobiliare direct la oficiile poștale, bancare; prin serviciul guvernamental de plăți electronice www.mpay.gov.md sau prin: https://servicii.fisc.md/fisaimobilului.aspx (cu ajutorul semnăturii digitale/mobile.


Scutirea de impozitul pe bunurile imobiliare se acordă persoanelor de vîrstă pensionară, în temeiul art. 283 din Codul fiscal conform Anexei (380 mii lei din valoarea estimată în scopul impozitării imobilului – domiciliu).


În temeiul legislației în vigoare, pentru cei care admit restanțe la plata impozitului pe bunurile imobiliare, conform art. 228 din Codul fiscal, sînt prevăzute penalități, măsuri de executare silită, inclusiv sechestrarea bunurilor private.


Informații suplimentare pot fi oferite prin e-mail: impozite@pmc.md sau la sediul Direcției de colectare a impozitelor și taxelor locale, din str. 31 August 1989, 63A (acces din str. Armenească). 


Pentru siguranța și protecția datelor cu caracter personal, Avizele de plată pot fi eliberate la sediul Direcției, la prezentarea actului de identitate sau a împuternicirii legale.


Conform legislației în vigoare din Moldova, impozitul pe bunurile imobiliare și impozitul pe teren este plătit de persoanele fizice și juridice în rate egale pînă cel tîrziu la 15 august și, respectiv, 15 octombrie a anului fiscal curent. Dacă impozitul nu este plătit în termenul specificat de lege, se percepe o taxă.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load